Španělsko 2023

Studenti Gymnázia Čajkovského opět na cestách po Španělsku: Španělsko 2023 aneb Svatojakubskou cestou za Kelty, Římany a křesťany

Na konci září se téměř 80 studentů španělského jazyka společně vydalo na poznávací zájezd po severu Španělska. Po dlouhé cestě autobusem přes Německo, Švýcarsko a Francii jsme náš výlet zahájili prvním dnem v Barceloně, kde jsme také prohlídkou Parque Güell započali naše putování po stopách geniálního architekta Antoni Gaudího.

Během následujících dní jsme navštívili spoustu nádherných míst. Mezi naše nejoblíbenější se řadila města León, Burgos, Santiago de Compostela, Gijón, San Sebastián, dále místa jako Las Médulas, keltské sídliště Castro de Baroña rozprostírající se nad oceánem, vesnice Covadonga, jeskyně s pravěkými malbami Altamira nebo San Juan de Gaztelugatxe, kde se natáčel seriál Hra o trůny. Putovali jsme po poutních místech „Camino de Santiago“, viděli spoustu římských památek, navštívili zajímavé katedrály a kostely, na mnoha místech jsme obdivovali dechberoucí díla Gaudího a spousta z nás také ochutnala některé z typických španělských pokrmů.

Poslední den jsme opět strávili v Barceloně, kde jsme navštívili unikátní chrám Sagrada Familia. Naše putování jsme začali Gaudím a jeho dílem jsme také skončili.

Děkujeme panu profesoru Kašpírovi za možnost poznat kulturu a historii Španělska a navštívit tolik úchvatných míst. Na naše zážitky budeme jistě dlouho vzpomínat.